ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ 
 ΕΚΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Email

Η εκδρομή μας στα Μετέωρα έχει γίνει πλέον θεσμός!
Ένας από τους πιο γραφικούς και γνωστούς προορισμούς παγκοσμίως είναι μπροστά στα πόδια σου ανακάλυψε τον!
Κύριο μέλημα μας η άνετη και ασφαλής μεταφορά των επιβατών με συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

Η αξιοπιστία και ασφάλεια των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρονται οι επιβάτες έιναι υψίστης σημασίας.
 Η καθαριότητα στα οχήματα μας είναι επίσης προτεραιότητα όπως και η εξασφάλιση της άνεσης και της ασφάλειας των επιβατών.
Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα πελώριων βράχων οι οποίοι για πολλούς αιώνες δεσπόζουν στη περιοχή, συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς!
Από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO και χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας», είναι το πιο αξιόλογο -μετά το Άγιο Όρος- μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα!


Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου με την υπέροχη θέα προς τον θεσσαλικό κάμπο.
Τα Ιερά κειμήλια της Μονής σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

 Το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα.
Μελέτες δείχνουν ότι οι βράχοι σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια κατά την Παλαιογενή Περίοδο. Η αποσάθρωση, η διάβρωση και οι σεισμοί στη συνέχεια τους έδωσαν το σημερινό τους σχήμα.


Η δημιουργία του γεωλογικού τοπίου, αν και έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη ξεκάθαρα ερμηνευθεί. Είναι ενδιαφέρον το ότι ούτε η Ελληνική Μυθολογία ούτε οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και ούτε ξένος ιστορικός έχει αναφερθεί στον χώρο αυτό.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Γερμανού γεωλόγου Αλεξάντερ Φίλιπσον, που επισκέφτηκε την Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα, η δημιουργία αυτών των τεράστιων ογκολίθων οφείλεται σ΄ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία. Μέσα σε αυτούς τους βράχους βρίσκεται το Σπήλαιο Θεόπετρας.